CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN     CURSUSSEN VOOR KINDEREN     LEZINGEN     RONDLEIDINGEN     REIZEN     SCHOOLPROJECTEN     PUBLICATIES     ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

 

Home     Nieuws     E-mail   

 

Cursussen voor volwassenen

 

Startpagina

CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN

 

 

Wie eenmaal via de talrijke tentoonstellingen, publicaties en uitzendingen op Discovery en National Geographic kennisgenomen heeft van het oude Egypte wil waarschijnlijk meer van deze beschaving langs de Nijl weten. Dat kan! Per-Anch verzorgt jaarlijks verschillende cursussen over het oude Egypte, waarin u nader kunt kennismaken met de fascinerende wereld van de oude Egyptenaren.

 

De cursussen zijn bedoeld voor geïnteresseerde volwassenen, waarbij geen bepaalde voorkennis vereist is. In de verschillende cursussen die door Per-Anch worden aangeboden, staat telkens een ander interessant onderwerp uit het oude Egypte centraal. Bij de keuze van de thema’s voor de cursussen die gegeven worden, wordt vaak ingespeeld op de onderwerpen van lopende tentoonstellingen in diverse binnen- en buitenlandse musea met een Egyptische collectie. De cursussen kunnen worden afgesloten met een rondleiding in een museum.

 

Alle cursussen bestaan uit acht tot tien lessen van 2,5 uur (met pauze), waarbij de lesstof inzichtelijk wordt gemaakt met behulp van prachtig beeldmateriaal. Bij iedere cursus is ook materiaal op schrift beschikbaar, in de vorm van een syllabus. In de syllabus wordt in diverse hoofdstukken de stof besproken, die in de verschillende lessen van de cursus aan bod komt. De cursisten hebben zo de gelegenheid om de lesstof voor te bereiden en eventueel ook na de les nog een keer te bestuderen. Uiteraard vormt de syllabus tevens een handig naslagwerk over het oude Egypte.