CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN     CURSUSSEN VOOR KINDEREN     LEZINGEN     RONDLEIDINGEN     REIZEN     SCHOOLPROJECTEN     PUBLICATIES     ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

 

 

Lezingen

Startpagina

 

Home     Nieuws     E-mail   

LEZINGEN

Tot op de dag van vandaag is het oude Egypte in veel opzichten een raadsel te noemen. Hoewel de piramides, mastaba’s, tempels, beelden, gevonden gebruiksvoorwerpen en beschreven papyri belangrijke bronnen vormen van onze kennis over het oude Egypte en we door deze monumenten en geschriften een redelijk samenhangend beeld hebben van deze lang vervlogen cultuur, blijft er nog steeds van alles te ontdekken.

 

In de verschillende lezingen die door Per-Anch worden aangeboden, staat telkens een ander boeiend onderwerp uit het oude Egypte centraal. Zo kunt u in een levendige presentatie ervaren hoe het is om deel te nemen aan een archeologische opgraving in Egypte. Maar misschien gaat uw belangstelling wel meer uit naar de geheimen achter het hiërogliefenschrift, de piramidebouw of zou u meer willen weten over de indrukwekkende dodencultus van de oude Egyptenaren? Of wat te denken van een interessante lezing over de regeringsperiode van de machtige Ramses II, de vrouwelijke farao Hatsjepsoet, of over Toetanchamon, die als kind al op de troon zat?

 

 

 

 

 

 

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een lezing waarbij een bepaalde archeologische vindplaats centraal staat. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan een lezing over het arbeidersdorp Deir el-Medina, de verschillende tempelcomplexen in Egypte, zoals die van Luxor en Karnak, of de vele interessante oud-Egyptische begraafplaatsen, zoals in Gizeh, Sakkara, Amarna, Thebe of Aswan.

Instellingen, verenigingen of particulieren kunnen een door Hendrikje Nouwens verzorgde lezing of lezingencyclus aanvragen. Hierbij kan maatwerk geleverd worden, waarbij rekening gehouden wordt met de specifieke wensen van de groep. Zo kan het thema in overleg worden bepaald en kan ingespeeld worden op de actualiteit (nieuwe ontdekkingen in Egypte of tijdelijke tentoonstellingen). Bovendien kunnen de lezingen op verschillende niveaus gegeven worden (kinderen, volwassenen, beginners of gevorderden), waarbij er meer of minder voorkennis wordt verondersteld. Een lezing duurt gemiddeld twee uur en kan op vrijwel iedere locatie gehouden worden.

Voor meer informatie, prijzen en aanmeldingen, graag contact opnemen met Hendrikje Nouwens.