CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN     CURSUSSEN VOOR KINDEREN     LEZINGEN     RONDLEIDINGEN     REIZEN     SCHOOLPROJECTEN     PUBLICATIES     ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK

 

 

Publicaties

Startpagina

 

Home     Nieuws     E-mail   

TUTANKHAMUN ULTIMATE ACTIVITY BOOK

BRITISH MUSEUM PRESS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

In 2007 verscheen bij uitgeverij The British Museum Press het ‘Tutankhamun Ultimate Activity Book’, geschreven door Hendrikje Nouwens en met illustraties van Martin Hense.    

 

Korte inhoud

In dit fraai geïllustreerde, Engelstalige kinderboek met werkbladen kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, met behulp van diverse werkvormen, op een aantrekkelijke manier kennismaken met de jonge farao uit het oude Egypte van de veertiende eeuw voor Christus. In de verschillende hoofdstukken van het boek en de beschrijvingen bij de werkbladen leren de kinderen hoe Toetanchamon geleefd moet hebben. Via uitdagende verwerkingsopdrachten ervaren ze welke kleding en sieraden de koning droeg en hoe Toetanchamons naam geschreven werd in het mysterieuze hiërogliefenschrift. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de spectaculaire ontdekking van zijn graf door de Engelse archeoloog Howard Carter. Door het maken van een maquette kunnen de ijverige knutselaars zelfs een blik werpen in Toetanchamons grafkamer! Tot slot hoort er bij het boek een kwartetspel, dat ook als een quiz te spelen is, waarbij de kinderen op een speelse manier nog meer kennis kunnen opdoen over de beroemde farao. Heel handig voor een spreekbeurt of werkstuk!  

 

 

 

Tutankhamun was only nine years old when he became king of Egypt. His tomb, full of fabulous treasures, was one of the most amazing discoveries ever made in Egypt.

 

Find out for yourself about the boy king Tutankhamun, and try these fantastic activities:

- Press out and make a colourful model of Tutankhamun’s tomb

- Write a letter in Egyptian hieroglyphs

- Press out and decorate your own Egyptian bracelet and pectoral necklace

- Play the Tutankhamun Card Game

- Design and make your own Egyptian tunic and sash.