Het Project
Geschiedenis
Sikait
Conservatie
Steun
Dia Show
Contact

Tot dusver zijn meer dan 60 archeologische monumenten gevonden tijdens onze surveys, en zijn daarnaast nog eens 120 andere bekende, maar nooit eerder beschreven vindplaatsen gedocumenteerd en onderzocht.

De grootste mijnexpeditie in de Oostelijke Woestijn werd door farao Sesostris I rond 1950 v.Chr. uitgezonden. Volgens een inscriptie bestond deze expeditie uit het verbijsterende aantal van 17.000 soldaten, arbeiders en ambtenaren.

Meer dan 2000 kilometer ongeplaveide Romeinse wegen zijn inmiddels gedocumenteerd tijdens onze verkenningstochten, maar er resteert nog veel dat nog beschreven dient te worden.

Onze opgravingen in Sikait en Berenike hebben tussen 1994 en 2003 meer dan 70.000 onderzochte archeologische objecten, 14.000 foto's, 1200 tekeningen en 3600 bladzijden wetenschappelijke publicaties opgeleverd. De surveys zorgden voor nog eens 150 plattegronden, kaarten en ruim 3000 foto's.
Feiten & Getallen
De Egyptische Oostelijke Woestijn beslaat een gebied ter grootte van half Italië. Onze onderzoeken vinden plaats in het zuidelijk deel, een gebied ter grootte van het oppervlak van twee maal het grondgebied van Nederland.

Gedurende de faraonische periode werden meer dan dertig soorten gesteente, (half)edelstenen en metalen gewonnen in de Oostelijke Woestijn. Voor 1000 v.Chr. zorgden ruim 60 goudmijnen voor het leeuwendeel van de rijkdommen van faraonisch Egypte.

Het Project: feiten & getallen
Ababda Bedoeinen
feiten & getallen
opgravingen
surveys
introductie